Am ales să abordez acest subiect – Memoria – pentru că îl consider unul dintre aspectele fundamentale care ne susțin o viață de calitate. Promovez aprofundarea căilor prin care memoria poate fi antrenată în cadrul ședințelor de coaching și îmbunătățită. Deoarece creierul activ – memoria, ca și activitatea musculară, trebuie întreținută.
Observă-ți memoria și dacă singur realizezi că ai început să uiți sau cei din jurul tău te atenționează cu privire la acest lucru, atunci pentru binele tău, ia măsuri de prevenție. Conștientizează că o memorie bună îți este indispensabilă vieții și te aștept să lucrăm împreună exerciții de antrenare a memoriei, a minții. Rezervă acum o ședință de antrenament în online sau fizic în București.
CE ESTE MEMORIA?
Grație memoriei, ființa noastră psihică, eul, dobândește continuitatea identității în timp. Fără dimensiunea mnezică, am trăi numai prezentul clipei, am fi în permanență puși în fața unor situații noi, pentru care nu am dispune de nici un fel de experiență elaborată, de nici un procedeu de abordare și rezolvare, ne-am zbate permanent în jocul încercărilor și erorilor, adaptarea devenind, practic, imposibilă. În psihologie, memoria este procesul în care informația este codificată, stocată și recuperată. Memoria este un proces psihic care constă în întipărirea, recunoașterea și reproducerea experienței din trecut (senzații, idei, emoții, sentimente, mișcări efectuate anterior).
ÎMBUNĂTĂȚIREA MEMORIEI
În general, acțiunile care depășesc rutina, provocările, orice demers care solicită funcția cerebrală (cititul, învățatul unei limbi străine, jocurile de logică, menținerea interesului pentru informații și orice activitate logică) sunt benefice și țin creierul antrenat. Activitățile sociale și interacțiunea umană sunt de asemenea utile pentru a ține creierul activ. Activitatea fizică, somnul, stresul sub control, râsul, memorarea, hrana bună sunt câteva metode de îmbunatățire a memoriei.