Life coaching este procesul prin care un antrenor mental asistă oamenii să identifice și să atingă obiectivele personale prin dezvoltarea abilităților și a atitudinilor care conduc la auto-împuternicire. Dacă te confrunți cu probleme precum: amânarea, frica de eșec, frica de critică, relații nefuncționale, lipsa de încredere, absența echilibrului dintre viața profesională și viața privată, schimbările în carieră, lipsa de organizare și planificare, administrarea ineficientă a timpului sau irațională a banilor, evitarea responsabilității, neasumarea consecințelor acțiunilor tale, rezervă acum ședințe de life coaching care te pot ajuta sa găsești soluții la aceste probleme.

Coaching-ul este o știință și o artă despre minte și comportament, este un proces de autodescoperire, e despre schimbare și acțiune, te ajută să te transformi, este un stil de management al viitorului personal. Rolul coaching-ului este de a face oamenii conștienți de faptul că doar ei își influențează propria existență.

Coaching-ul îmbunătățește viețile, relațiile și performanța în afaceri. Face o diferență reală și măsurabilă în viața oamenilor.

Coach = Antrenor. Antrenorii folosesc o serie de abilități de comunicare, cum ar fi: ascultarea, oglindirea, reformularea, chestionarea, clarificarea, pentru a ajuta clienții să-și schimbe perspectivele și, prin urmare, să descopere diferite abordări pentru a-și atinge obiectivele. Aceste abilități pot fi folosite în aproape toate tipurile de coaching. În acest sens, coaching-ul este o profesie care se poate aplica în sprijinirea clienților în orice demers uman, variind de la preocupările lor în domeniul sănătății sau personale, profesionale, sportive, sociale, familiale, până la cele spirituale.